Официално: ГЕРБ издигна проф. Димитър Стойков за втори кметски мандат

От партията обявиха и номинираните за кметове по населени места в Плевенско

Единодушно на днешното си общо събрание общинската структура на ГЕРБ даде своята силна подкрепа за втори мандат като кмет на Плевен на проф. Димитър Стойков. Заедно с него пълното доверие на местната структура на партията получи успешният екип на ГЕРБ за местните избори от всички номирани за кметове на населените места в Община Плевен.

Народният представител и областен координатор на партията Владислав Николов направи номинацията на проф. Стойков за втори мандат кмет на Общината.

"Името, което ще кажа няма да изненада никой от вас, защото това е единственият разумен и перспективен избор", каза Владислав Николов. Той подчерта, че кандидатурата на проф. Димитър Стойков върви със силната подкрепа и одобрение на хората и най-важното – със високата резултатност на неговата работа през настоящия мандат.

"Няма да изброявам всичко направено до днес – то се вижда и плевенчани го одобряват. Гордея се с изпълнените ангажименти през тези години.”, каза проф. Димитър Стойков. "Когато през 2011 година влязох в община Плевен заварих само проблеми и финансова криза - близо 20 милиона дългове, 3 млн. и 200 хиляди – текущи задължения, без пари за заплати на служителите, липсващ проект за водния цикъл, тромава, неорганизирана администрацията и професионален хаос. Днес в края на мандата съм уверен за утре. Със силната подкрепа на ПП ГЕРБ, на нашите депутати, на госпожа Цачева, направихме много. Обещахме на плевенчани 2 нови детски градини - факт са. Обещахме на плевенчани закрит плувен басейн – факт е. Обещахме на плевенчани, че ще променим Плевен и вече рисуваме картината на новия Плевен и с всеки нов проект тя става все по-жива.”.

Той подчерта, че с договора, който е подписал в понеделник за още 47 млн. лева по Оперативни програми, 182,5 млн. правят Община Плевен една от най-перспективните за бизнес.

"Вторият мандат като кмет на Плевен идва с работещо ядро на администрацията, професионалисти, на които мога да се доверя. Професионализъм и още нови възможности”, заяви проф. Стойков.

Той допълни, че 2014 година е била най-тежката в неговия живот, но с подкрепата на партията и депутатите, на Цецка Цачева и на всички хора, трудностите са се превърнали в опит, трансформирали са се в сила и увереност. Нови проекти като: Театъра, зала „Катя Попова”, каскадата и градската градина, основен ремонт на РИМ, парка Скобелев, Гривица са частица от приоритетите.

Проф. Стойков благодари за номинацията на екипа от кметове на населени места, с който задено тръгват на избори.

"Това са стойности хора, хора, които аз високо ценя и горещо подкрепям”. заяви проф. Стойков.

Председателят на 43-то НС Цецка Цачева сподели, че навсякъде с гордост дава единството и честта на ПП ГЕРБ Плевен за пример.

"В Плевенския общински съвет нямаме продал се общински съветник или кмет на кметство, който да е изменил на хората, гласували му доверие. През много трудности минахме, но го направихме заедно. Аз съм убедена че с този екип, с номинираните общински съветници, ние ще излезем много силни в една трудна битка. Ударите започват отсега. Но ние имаме едно нещо, което на мен ми дава спокойствие и увереност в успеха – това е силата на общинската организация, силата на партията. Повярвайте ми, ако ние мобилизираме на 100 % нашите членове и симпатизанти, няма сила в общината която да ни повали. Тръгваме категорично единни зад нашите номинирани кандидати, защото това е гаранция за успех”, каза Цецка Цачева.

Качествени, активни и успешни в професионален и чисто човешки план са номинираните от ПП ГЕРБ за кметове по населени места, направени от Мартин Митев, общински ръководител на партията.

За кметство Бохот – Цветан Георгиев Кънев, кметство Брестовец – Радослав Петров Иванов, кметство Бръшляница – Цветан Първанов Господинов, кметство Върбица – Леонид Христов Балинов, кметство Горталово – Пламен Красимиров Петков, кметство Гривица – Любчо Стоянов Николов, кметство Дисевица – Пламен Симеонов Бешков, кметство Коиловци – Румен Милков Габров, кметство Къртожабене – Борис Георгиев Влахлийски, кметство Къшин –Пламен Дачев Петков, кметство Ласкар – Валя Русанова Донева, кметство Мечка – Мирослав Тодоров Георгиев, кметство Николаево – Валя Петрова Орозова, кметство Пелишат – Петър Лачев Йочев, кметство Славяново – Миладин Людмилов Марков, кметство Тодорово – Живко Василев Пенков, кметство Търнене – Венко Симеонов Найденов, кметство Тученица – Наталия Кръстева Тодорова, кметство Ясен – Генади Кирилов Динков. Ръководството на ПП ГЕРБ везе решение да поскрепи На Буковлък – Росен Георгиев Русанов, на Опанец – Тихомир Маринов Георгиев, на Радишево – Найден Ангелов Христов.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия