Плевенчанин стана жертва на сериен "пукач" на гуми в столицата

Близо месец мъж режел гумите на съседи в квартал "Младост"

Близо един месец живеещите в блок в столичния квартал "Младост" намират колите си с нарязани гуми. Нищо по автомобилите не било пипнато освен гумите. Хората се видели в чудо и събрали пари, за да купят и монтират камери около блока си. Те се надявали така да се разбере кой им създава проблемите, съобщи bTV.

Като пуснали проследяващата техника, те буквално онемели. Злосторникът се оказал техния съсед Николай Кьосев. Човекът е на около 60 години и имал нормални отношения с всички живущи. "Просто искам да разбера защо го прави. Никой от съседите не е имал пререкания с него, просто е странно. Не мога да повярвам, шокирани сме", каза пред камерите мъж от блока, представил се като Иван.

Оказва се, че Николай реже гуми не само на коли от столицата. Такъв е случаят с пенсионера Милчо Янев от Плевен.

"Оставихме колата, свършихме работа, връщам се - задната гума срязана. Ей такъв срез! Ако бях млад, ще е лесно. Но съм на 70 и няколко години и докато клекна, за да я сменя - ад! Афектът ми на момента беше огромен, можех да направя беля. Видях го после злосторника. Човек на почтена възрасt, на който не му отива да се занимава с такива глупости", коментира възрастният плевенчанин.

Съседите вече са подали сигнала към полицията. От там съобщиха, че по случая е започнало разследване. До приключването му хората се надяват, че повече няма да намерят автомобилите си, паркирани пред блока, със спукани гуми.