ОДМВР - Плевен организира информационен ден срещу корупцията

Флаери, брошури, плакати и ключодържатели ще бъдат разпределени в 11-те плевенски общини

Днес ОДМВР – Плевен организира информационен ден – първа част от кампания за разяснение сред обществеността на негативните влияния и последиците от корупционни практики. Инициативата е част от проект „Обединени срещу корупцията”, съфинансиран от Европейската комисия със Споразумение № HOME/2012/ISEC/AG/4000003876, в който ОДМВР – Плевен е бенефициент и партньор на Полицейския инспекторат в област Олт, град Слатина, Република Румъния. Бюджетът на проекта е 274 017 98 евро и е за срок от 24 месеца. В него участват полицейски структури от Румъния, България и Латвия.

На 29 юни – на огледален принцип в трите държави се акцентира на темата „Корупция“ и на необходимостта от обединени усилия на специализираните структури и гражданското общество за противодействието и ограничаването на последствията от нейното влияние. Разработени са материали, насочени към повишаване на информираността за корупцията - плакати, флаери, брошури, ключодържатели, които ще бъдат раздадени в 11-те общини на територията на област Плевен. В 15 града и 109 села ще бъдат разпределени 500 флаера, 500 брошури, 500 плаката и 700 ключодържателя.

ДОСЕГА В ПРОЕКТА:

- На 1 октомври 2014 година се проведе встъпителна конференция в град Слатина, област Олт
- На 9 декември 2014 година - Международен ден за борба с корупцията - се проведе семинар на тема „Corruption – causes, trends and issues” в град Слатина, област Олт, Румъния.
- През февруари 2015 г. в три обучителни сесии за противодействие на корупцията са включени всички началници на полицейски управления и началници на сектори при ОДМВР – Плевен.
- От 20 април до 25 април 2015 година в град Брашов, Република Румъния се проведоха работни модули за изготвяне на материали за информационни кампании в България, Румъния и Латвия.