Черната борса за концерта на Слави е в разгара си!

Пропуските стигат до 400 лева, има и пакет за 2000 лева

Съвсем очаквано черната борса с билетите за предстоящия концерт на Слави Трифонов и Ку-Ку бенд вече е в разгара си. Събитията около спектакъла се повтарят по абсолютно идентичен начин със ситуацията около пропуските за шоуто в "Арена Армеец" през април. Тогава пропуски се препродаваха за куриозната сума от 500 лева! Пропуските за шоуто на 25 септември на стадион "Васил Левски" към момента се търгуват на цени до 400 лв. за билет с номинал 35 лв. Или над 11 пъти надценка.

Офертите

Припомняме, че билетите бяха разпродадени за рекордните 8 часа в четвъртък, като още същия ден се появиха оферти в сайтовете за обяви. Най-евтините пропуски, пуснати от организаторите, бяха по 35 лв., а най-скъпите – по 80 лв.

В онлайн оказионите обаче "ценните хартийки" се търгуват на меко казано космически цени. "Най-евтиният" билет на своеобразната черна борса се предлага за 100 лв. на бройка при реална цена от 35 лв., а най-скъпият – 400 лв., пак за място, оценено от организаторите на 35 лв. Има и пакетна цена от 2000 лева за пет билета, като явно продавача се надява да попадне на някоя компания. Друг пък е закупил 4 билета от цена 65 лева и сега ги продава в пакет за 1400 (по 350 лева на "парче"). Пореден тарикат се е сдобил с пропуски за правостоящи, но надценката на 35-те лева, за които са закупени, е твърдо 200!

Риск от измама

Предлаганите билети в нета са десетки, ако не и стотици. Още по-лошото е, че се намират хора, които са готови да извадят баснословните суми, за да видят любимците си на живо. Припомняме, че рискът от това да се сдобиете с фалшив пропуск е доста голям. На спектакъла в "Арена Армеец" се оказа се, че близо 200 души се прекарали по този начин. Естествено на входа ги спряха. Малко преди началото на концерта Слави все пак лично се разпореди да ги пуснат независимо от това, че са били измамени от некоректните черноборсаджии.