Предстои среща от кампанията "Модерна отбрана за сигурно бъдеще" в Плевен

Мисия

30-06-2015, 10:19

Снимка:

Plevenutre.bg

Автор:

Ралица Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кампанията "Модерна отбрана за сигурно бъдеще" ще мине и през Плевен

Обсъждат параметрите на отбранителните способности и модернизацията на въоръжените сили

Министерството на отбраната стартира обществено обсъждане на актуални въпроси от отбранителната политика и „Програмата за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020“. Общественото обсъждане се провежда в 16 областни центрове и градове в страната. В Плевен ще се състои утре – 1 юли, от 17:00 ч. в сградата на Военния клуб.

Основните дискутирани теми ще бъдат параметрите на отбранителните способности и намеренията за модернизация на въоръжените сили, заложени в „Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020“. Ще бъдат обсъдени и промените, рисковете и заплахите в средата за сигурност и предизвикателствата пред отбранителната политика на страната ни, както и евроатлантическата и европейска принадлежност на България като гарант за нейната сигурност.

Сред предварително очертания кръг от теми, които ще засегнат лекторите, са още решенията на НАТО от срещата на върха в Уелс през 2014 г., отбранителната политика на правителството, кризата в Украйна, хибридната война, събитията в Сирия и Ирак и влиянието на радикалните ислямистки организации в Близкия Изток, забавянето на интеграционните процеси на Западните Балкани в ЕС и НАТО.