Разкриха жестокото убийство в Николаево, задържан е 18-годишен циганин!

Мистерията около гибелта на бившия пожарникар Дечо Дечев бе разплетена

Случаят с мистериозната смърт на 73-годишния бивш пожарникар Дечо Дечев от Николаево стигна до своята развръзка. През последните месеци в поредица от материали Plevenutre.bg следеше историята, която потресе селото.

На 29 юни Окръжна прокуратура - Плевен е внесла обвинителен акт срещу 18-годишният Л.Ч.А. от Николаево, осъждан за кражба, за това, че на 17.12.2014 г. в селото, тогава непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, отнел от владението на Дечев движими вещи на обща стойност 46.44 лв., с намерение противозаконно да ги присвои, употребявайки за това сила. Грабежът е бил придружен с убийството на мъжа. Това е официалната информация на плевенската прокуратура.

Още преди няколко месеца Plevenutre.bg писа подробно за случая. Разтревожени жители на селото се свързаха с нас тогава, за да разкажат потресаващата история около намереното тяло на бившия пожарникар. Припомняме, че мъжът бе открит мъртъв в дома си на 17 декември 2014 г. Човекът лежал в единия край на леглото си и го намерили с изгорял ляв крак до хълбока и изпепелен десен до коляното. Остатъците му буквално тлеели. Къщата не е горяла, в печката имало съвсем малко пепел. Всичко изглеждало така, сякаш че някой умишлено е запалил леглото от единия ъгъл. Спекулираше се, че мъжът се е задушил от дима, но за съселяните му истината бе друга. Всички бяха убедени, че заради 25-годишния си стаж на пожарникар няма как да допусне битов инцидент с пламъци да отнеме живота му.

Впоследствие се установи, че от дома на мъжа липсват телефона му, инструменти и други вещи. Вратите били отключени, а лампите светели, което според съселяните му изключва версията "самозапалване". Лежал в единия край на леглото, все едно, че някой го нагласил в тази поза. На сутринта на 17 декември жители на Николаево са видяли цигански каруци да препускат в галоп по улиците на селото.

В началото на месеца Plevenutre.bg информира, че има задържан за убийството. Жители на селото потвърдиха, че убиецът е от ромски произход и е местен. Допускат, че е имал и съучастници.

"Това е вече 3-то или 4-то убийство в селото. Ние сме като в Гърмен, настръхнали сме. При нас е същата работа! Става страшно! Превзеха ни... 400-500 цигани са и правят каквото си искат", коментира човек от селото пред нашата медия преди няколко седмици.