В Долна Митрополия се приемат заявления за предоставяне на земеделски земи

Те се разпределят между правоимащите, които имат регистрирани животновъдни обекти

Община Долна Митрополия информира земеделските стопани, че от 1 до 10 юли започва приемът на Заявления за предоставяне на земеделски земи от Общински поземлен фонд с НТП „пасище, мера“ за стопанската 2015-2016 година и Заявления за промяна на ползваната с договори за наем площ на имоти с НТП „пасище, мера“.

Заявленията са по образец и се получават в стая № 309, като към тях задължително се прилагат - Копие от документ за самоличност на физическите лица; Копие от документ за регистрация или единен идентификационен код на юридическото лице или едноличния търговец; Копие от документ за самоличност на физическото лице, представляващо търговеца при провеждане на процедурата или документ за самоличност и нотариално заверено пълномощно на упълномощеното от него лице; Удостоверение за регистрация на животновъден обект с пасищни селскостопански животни, регистрираните в Интегрираната информационна система на БАБХ и Декларация за липса на данъчни задължения, задължения към Държавен фонд „Земеделие”, задължения към Държавния и общинския поземлен фонд и за земите по чл. 37в, ал.3 т. 2 от ЗСПЗЗ – по образец, одобрен от Министъра на земеделието и храните.

Пасищата, мерите и ливадите се разпределят между правоимащите, които имат регистрирани животновъдни обекти в съответното землище, съобразно броя и вида на регистрираните пасищни селскостопански животни, в зависимост от притежаваните или ползвани на правно основание пасища, мери и ливади, но не повече от 10 дка за 1 животинска единица в имоти от първа до седма категория и до 20 дка за 1 животинска единица от осма до десета категория.

За справка и информация – тел: 06552 22-81 и 0879 124952 - Отдел „Земеделие и стопански дейности” при Община Долна Митрополия –стая № 309.