Ивелин Чапанов с поредна победа в клас НС3 на Планинско "Панагюрище"

Плевенчанинът си върна лидерството след страхотен дуел със Стефан Стоев

Този уикенд се състоя Петият кръг от Националния планински шампионат Планинско "Панагюрище". Ивелин Чапанов отново извоюва своето първо място в клас НС3, но този път се прибра в родния Плевен и с купата си от третото място в генералното класиране.

Надпреварата бе 5-и кръг от Националния шампионат по трасето с дължина 4600 м и разлика във височините 240 м. Плевенчанинът с неговото Рено Клио се нареди на трета позиция в главното генерално класиране, като изостана на 43.42 секунди зад победителя Любен Каменов от "Каменов Рали Тим" с Мицубиши Лансър, който грабна купата на "Асарел-Медет" за втора поредна година. Общото време на Каменов е 6:43.43 минути. След него със 7:13.39 мин. е Любомир Мечков, също с Мицубиши от тима на "Джордан Рейс".

Шампионът Чапанов за пореден път успя да си върне лидерството в клас НС3 след оспорван дуел със Стефан Стоев (Хонда Сивик). В първия манш Чапанов бе по-бърз с близо 2 секунди. Вторият манш обаче взе Стоев и стопи разликата, което пък подпали амбициите на Ивелин, като стъпи с двата крака на газта и в третия манш даде фантастичното за кола с един двигателен мост време 2:27,43, като събра общо 7:26,85. Стефан Стоев даде почти същото време като от предишния манш – беше само с 4 стотни по-бърз и остана 4-и със 7:29,44.