Три летни събития ще забавляват плевенските малчугани днес

„Лято в музея“, трупата по актьорско майсторство и Детският летен университет са част от културната програма

За повечето деца в Плевен днешният 7-ми юли ще бъде много ярък и творчески ден. В лятната програма за деня са организирани три ваканционни събития, които да обогатят знанията и креативността чрез забавни игри и мероприятия.

От днес до 10 юли в Регионалния исторически музей ще се състои фото ателие „Лято в музея 2015”. Събитието е част от летните ваканционни занимания на Община Плевен. Музеят ще бъде отворен за посетители от 9:30 до 11:30 ч. Тогава плевенчани ще се насладят на „фото разходка“ в двора и експозициите на музея. Заниманията по фотография ще са под ръководството на музейни специалисти. Участниците трябва да носят собствени фотоапарати. С най-добрите снимки ще бъде организирана изложба в музея.

От 11 до 12 ч. малчуганите на Плевен ще могат да се насладят и на трупата по актьорско майсторство на Детско-юношеската театрална студия, с ръководител Георги Енчев. Тогава талантливите деца ще изнесат представление в ДКТ „Иван Радоев“.

Летните забавления продължават и в РБ „Христо Смирненски“, където от 13:30 ч. плевенчанчетата ще се радват на Детски летен университет и Клуб детска хоротека „Ха сега – ха така“.