РУМВР Гулянци образува 3 полицейски производства за ден

Незаконна сеч, пиян шофьор и фалшиви автомобилни табели вдигнаха на крак полицията

Три бързи полицейски производства са образувани в РУМВР Гулянци в хода на специализирана акция на територията на общината, известиха от полицията.

На 6 юли в 10 часа на улица „Струма“ в града е спрян лек автомобил „Ауди 80“ и е установено, че водачът 25-годишен местен жител, транспортира около 1.00 пространствени кубични метра дърва за огрев "Акация" без редовно писмено позволително. Извършен е оглед в имота на водача и са намерени да се съхраняват още 2,82 пространствени кубични метра дърва за огрев "Акация" без за същите да имат издадени необходими документи. За престъпление по чл. 235, ал.3, т.1, във връзка с чл.235, ал.1 от НК е уведомен районен прокурор. Автомобилът и дървеният материал са иззети от горски инспектори към РДГ - Ловеч и са на съхранение в горски разсадник - Гулянци към горско стопанство в Никопол. Продължава работа разследващ полицай.

В 15:15 часа на улица „Васил Левски“ в Гулянци е спрян лек автомобил „Мердецес“ и е установено, че водачът 45-годишен от София, управлява с 2.49 промила алкохолна концентрация. Проверката е извършена с техническо средство „Дрегер“. Съставен е акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата и е издаден талон за медицинско изследване. За престъпление по чл. 343, ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай. Уведомен е прокурор при РП - Никопол.

В 17:40 часа при полицейска проверка на лек автомобил "Фиат Брава", управляван от 39-годишен от Гулянци, е установено, че регистрационните табели са издадени на лек автомобил „Опел Астра". Съставен е акт за административно нарушение и табелите са иззети. За престъпление по чл. 345 от НК продължава работа разследващ полицай.