Разкриха "бомбаджията" от Медицинския университет

Крими

14-07-2015, 12:19

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сигнал за бомба вдигна адреналина на студенти и преподаватели в МУ-Плевен

22-годишен плевенчанин е подал фалшивия сигнал за взривно устройство на 15 юни

Плевенските полицаи установиха автор на фалшив сигнал за поставена бомба в сградата на „Висш медицински университет“ в Плевен. На 15 юни в 13:50 часа пред национален център 112 е регистрирано злоумишлено телефонно съобщение, при което мъж е заявил, че в сградата на "Висш медицински университет" в град Плевен има поставено взривно устройство.

Предприети са незабавни действия по евакуация на сградата, ограничаване достъпа на външни лица и провеждане на последващ оглед на помещенията.

От визуален оглед от служители на сектор "Криминална полиция" и "Охранителна полиция" при 01 РУ на МВР-Плевен взривно устройство не е открито. По решение на ректора на ВМУ - Плевен, дейността на учебното заведение и насрочените за провеждане семестриални изпити е била преустановена за срок до 24 часа, считано до 14 часа на 16 юни 2015 година.

От проведените оперативни действия е установено, че автор на инкриминираното обаждане е 22-годишен от Плевен. Мобилният телефон, от който е извършено обаждането, заедно със сим-картата, са открити и процесуално приобщени по случая. По разкриване и документиране на престъплението работиха служители от сектор "Криминална полиция" при 01 РУ на МВР - Плевен. Материалите ще бъдат внесени в прокуратурата за повдигане на обвинение по чл. 326 от НК.