Град Левски от днес е рок столицата на България!

"Yоuth music fest" ще предложи три дни здрав рок и положителни емоции

От днес до петък в град Левски ще се проведе фестивалът "Yоuth music fest". На 15, 16 и 17 юли легендарния вокалист на "Юрая Хийп" Джон Лоутън, група Б.Т.Р. и 16 младежки рок и поп банди ще имат шанс за изява. Фестът започва тази вечер от 18 часа. Входът е свободен. Събитието е част от програмата, посветена на 70-годишнината от обявяването на Левски за град.

Офелия Кънева от мениджърския екип на СОНИК СТАРТ, продуцентът Андрей Слабаков, съпругата му Ернестина Шинова, която ще е водеща на феста, и кметът на община Левски Любка Александрова разкриха повече подробности.

"Искаме да провокираме младите хора, но и обществеността. Да намерим начин, по който да накараме хората да се замислят за себе си и своята позиция спрямо различността. Кампанията ни обединява над 100 събития в цялата страна и едното централно е именно младежкия музикален фест, който стартира днес. Вярваме, че даването на шанс на млади хора винаги си струва. Събрали сме 16 групи от цялата страна, които минаха подбор", коментира Кънева в пресклуба на БТА.

Доста продуценти ще присъстват на събитието и ще оглеждат извите на младежите. Основната цел е групите да бъдат забелязани и талантът им да бъде оценен подобаващо. Андрей Слабаков като продуцент ще има задача да направи професионални визитки на съставите, с които занапред те да се предстаят по медиите.

"Вярваме, че този фест ще се превърне в традиция и ще има своята трайност в годините напред, давайки много нови групи на България. Очаквам днес, утре и вдругиден Левски да бъде Каварна на България и да започне да се оформя като такъв център, който да събира млади групи. Моето желание в последните години е да се провеждат стойностни фестивали в Община Левски - във всички области - на театъра, на народната музика... Даваме възможност на хората в Северна България да се докоснат до най-различни типове изкуство", сподели и кметът на Левски Любка Александрова.