Максим Генчев: Само Къванч Татлъту щеше да е по-добър Левски от Веско Плачков

Режисьорът искал да покани турския актьор за ролята на Апостола

Създателят на филма "Дякон Левски" Максим Генчев направи любопитно изказване в последния брой на седмичника "Шоу". Скандалният режисьор коментира нестихващите скандали около филма и признава, че е готов с проект за Петър Дънов, където отново очаква всякакви атаки.

"И добре, че не взех за Левски Къванч Татлъту да го играе, защото и това исках! Това е актьорът, който прилича най-много визуално на Левски - просто е като негов двойник, само е малко по-висок...", казва Генчев, допълвайки че Апостолът е олицетворение на световната жажда за борба за мир, за свобода и срещу робство.

"Няма значение кой го играе. Сигурно щеше да стане страшно. Но пък може би щяха и да ме хвалят, защото турците са 80 млн. зрители - те щяха да го купят веднага. 260 държави купуват филми с този актьор! Не постъпих така обаче... Не постъпих печалбарски към тази история", допълва режисьорът.

"Веско Плачков е толкова земен и приятен. Като човек не го коментирам - той е едно симпатично, младо момче, с татуировки, с всичко, но като актьор е идеален за този образ. Само този Татлъту щеше да е по-добър от него", отбелязва с усмивка Максим Генчев.