Проф. Димитър Стойков: "Света Марина" е един достоен щрих в облика на Новия Плевен

Кметът я определи като "уникална болница на бъдещето"

"Откриването на многопрофилната болница за активно лечение "Света Марина” е повод за гордост не само за нас, жителите на Плевен, а и за всички българи. Защото днес официално отваря врати не само нова модерна високотехнологична болница, а уникална болница на бъдещето", заяви кметът на Плевен проф. Димитър Стойков по време на откриването на новата високотехнологична многопрофилна болница.

"Като лекар и кмет на Плевен съм изключително удовлетворен, че "Света Марина” е първата и единствена в своята област с най-ново поколение оборудване, с шестте си високотехнологични операционни зали, с перфектната си информационна система и организация на работа и най- вече с елитния си международноизвестен и признат екип, без който би било немислимо качеството на лечение и грижа, които се предлагат тук. Със сигурност това е една сбъдната мечта с неизмерим обществен ефект както за създателите и работещите тук, така и за цялата система на здравеопазване у нас. Несъмнено новият болничен комплекс е една смела и значима стъпка в утвърждаването на Плевен като водещ съвременен европейски университетски център, отстояващ авторството си на едни от най-иновативните постижения в медицинската наука и практика в широк мащаб. "Света Марина” е и един достоен щрих в облика на Новия Плевен, който с партньорството на държавната, местна власт и нарастващия интерес на родни и чуждестранни инвеститори става все по-видим и реален", каза още градоначалникът.

"Всичко това е повод за оптимизъм, че Плевен не само изправя глава, а и уверено тръгва по пътя на своето израстване като модерен европейски град. Изказвам благодарността си лично на проф. Григор Горчев, на съоснователите и целия екип на „Света Марина” за достойнството да останат тук и да посветят таланта, професионализма и усилията си на престижа на нашия град и страната ни!”, завърши проф. д-р Димитър Стойков.