Мис Благоевград е почитателка на Яворов

Животът

19-07-2015, 14:03

Снимка:

btv

Автор:

bladoevgradutre

Всичко от Автора

Мариела Николова иска да стане журналист

18-годишната „Мис Благоевград” Мариела Николова е сред претендентките за титлата „Мис България 2015”. Тя гостува в предаването „Тази неделя” по bTV заедно с „Мис България 2011”, където разказа повече за себе си и за това с какво иска да се занимава. Оказа се, че Мариела много обича да чете и то най-вече български автори. На въпрос кой й е любимият автор тя отговори: „Пейо Яворов с неговите стихотворения. То всички знаем, че той се е самоубил зарад жена”.
Мариела, която още е ученичка, е с профил български език и литература с интензивно изучаване на английски. В университета смята да учи журналистика.
Самата тя пише стихове понякога. „Посветени на един човек, който загубих преди няколко години”, каза тя. Ваня Пенева, която е завършила българска филология, настоя, че всяка миска трябва да има определена кауза, която да й е на сърце. За нея такава кауза било да се подтикнат хората да четат повече.
„Не спортувам. Наблягам на четене. Диети никога не съм спазвала”, каза още претендентката за титлата „Мис България”.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен