Пратиха столичен рефер за първия мач на Спартак (Плевен)

Георги Игнатов ще ръководи срещата с Пирин (Разлог) в събота

В събота Спартак започва сезона в "Б" с домакинство на завършилия на 10-то място през миналия шампионат тим на Пирин (Разлог). Станаха ясни и нарядите за първия кръг на втората лига на България. Столичният рефер Георги Игнатов ще ръководи срещата в Плевен, а негови асистенти ще са Борислав Митрев и Петър Симов. 4-ти съдия ще е Георги Гинчев.

От клубния сайт на Спартак пък припомнят и факти около съперничеството между двата отбора. През Сезон 2012/2013 Спартак започна като лидер в "Б" група, но още във втория кръг едва измъкна 1:1 в Разлог с гол в края. През пролетта пък на стадион "Плевен" "синьо-белите” загубиха от противника с 0:1 след безобразно слаба игра.

Въпреки сериозните поводи да се смята, че първият мач за младия отбор на Спартак ще е труден, не трябва в никакъв случай Пирин (Разлог) да бъде смятан за непреодолим. Плевенчани проведоха ползотворна подготовка, в която загатнаха за добър потенциал, независимо от двете загуби в края й. Запознатите със състава, на който ще разчита Бойко Цветков през есента, имат поводи за оптимизъм. В отбора личат имената на достатъчно играчи, които могат да изнесат тежестта на сезона. Младите попълнения със сигурност няма да запълват дупки в отбора, а ще търсят доказване пред плевенската публика и точно мачове срещу корави отбори като Пирин (Разлог) ще ги изградят като футболисти.