Още за боя в Поморие: Рускиня ударила шамар на българче, последвало спречкване между бащите

Плевенчанинът получил комоцио и спукана вежда, а руснакът бил с избит зъб и спукана устна

Чутовният скандал между българи и руснаци, преминал в бой, който се разигра на централния плаж в Поморие в понеделник вечер, продължава да е водеща тема сред медиите. "24 часа" публикува още подробности по темата.

Мелето станало около 19 ч на ивицата пред заведение “Карибите”. Рускиня направила забележка на българче, че минава твърде близо до хавлията ѝ, опъната на пясъка. Детенцето играело с още няколко малчугани на четири приятелски семейства - две местни и две от Плевен. След като чужденката на няколко пъти опитала да се саморазправи с децата, те повикали майките си. Жените били в плажното кафене, а съпрузите им играели карти в съседно заведение.

“Рускинята е ударила шамар на едното дете, а другото хванала за ръчичката и започнала да я извива”, обясни за “24 часа” адвокат Валентин Калчев от Поморие.

Детето, дърпано от рускинята за ръката, започнало да пищи, което привлякло вниманието на бащите. Те хукнали към мястото. Тогава последвало спречкване между 38-годишния Камен Б. от Плевен и 46-годишния руснак Александър К. Той пристигнал със семейството си у нас на 27 юли и се настанил в собствен апартамент. Двамата си разменили няколко юмрука, паднали на пясъка и продължили да се налагат. Мъжете били разтървани от други летовници.

Плевенчанинът получил комоцио и спукана вежда, а руснакът бил с избит зъб и спукана устна.

По данни на полицията българинът избягал от плажа с колата си и се укрива. Той е обявен за местно издирване. Руснакът пък е настанен в болница.

“Не се укрива, просто Камен е много зле и в момента се лекува”, казаха негови близки. Те твърдят, че руснакът пръв е нанесъл удар на българина.

Морският град е известен с масовото присъствие на руснаци. В Поморие дори има квартал, наричан от местните Малката Москва.