"Ботев" (Рупци) се класира за финала на Купата на кмета в Червен бряг

Спорт

30-07-2015, 08:55

Снимка:

Община Червен бряг

Автор:

Ралица Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седем отбора участват във футболния турнир на Община Червен бряг

Тази година организаторите избраха по-различна структура на състезанието

В понеделник стартира четвъртото издание на Общинския футболен турнир в Червен бряг. „Спартак“ (Койнаре), „Дреновец“ (Горник), „Партизан“ (Червен бряг), тимът на РУ – МВР (Червен бряг), „Искър“ (Чомаковци), „Левски“ (Сухаче) и „Ботев“ (Рупци) – това са отборите, които в продължение на една седмица ще се съревновават за Купата на Кмета на Общината.

Първите две срещи се изиграха от 18 и от 19.30 часа на градския стадион. Мачът между „Спартак” (Койнаре) и „Дреновец” (Горник)завърши при резултат 3:2 за койнарския тим, а втората среща между „Партизан” и отборът на Полицията завърши при резултат 2:0.

Заради нечетния брой участници, организаторите избраха по-различна структура на състезанието. Тимовете няма да бъдат разпределени в групи, както през миналите сезони, а след изиграването на първите срещи, ще бъдат разпределени в два отделни потока, на принципа на директната елиминация. Победителите от началния кръг ще продължат надпреварата в шампионския поток, който може да ги отведе до златните и сребърните отличия, а загубилите в първия кръг ще продължат състезанието, съревновавайки се за бронзовите медали.

Един отбор вече получи възможността да се класира за финала при победа още в първия си мач, а жребият отреди това да бъде съставът на "Ботев" (Рупци). За целта обаче, тимът от село Рупци ще трябва да преодолее на полуфиналите победителят от мача, противопоставящ два от фаворитите за спечелване на купата - "Партизан" (Червен бряг) и отборът на Районното управление на МВР в град Червен бряг.

След разгромната победа на „Партизан” над тима на Ботев Рупци със 7:0 през втория ден от турнира, отборът вече си осигури място на финала.

Финалните мачове ще се играят в петък 31 юли, когато Кметът ще връчи купите и медалите на отбора победител и на неговите подгласници.