Спортна зала "Гълъбин Боевски" в Кнежа вече ще работи на пълни обороти

Спорт

30-07-2015, 10:38

Снимка:

БНТ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

От архива: Гълъбин Боевски - олимпийски шампион, а не муле (ВИДЕО)

Градът, прославил се с големи постижения във вдигането на тежести, се кани да си върне спортната слава

Спортна зала “Гълъбин Боевски” в Кнежа вече ще работи на пълни обороти. Градът, прославил се с големи постижения във вдигането на тежести, се кани да си върне спортната слава от миналите години, стана ясно от репортаж на БНТ.

През годините от град Кнежа тръгват едни от най-големите ни спортни звезди във вдигането на щанги. Сега хората в града са решили да върнат спортната му слава със засилени инвестиции на местно ниво. Още пред 2009-та година е регистрирано сдружение с нестопанска цел "Кнежа", което впоследствие печели европейско финансиране по проект. Партньорството е с общината. Създаден е документ "Стратегия за местно развитие", който вече се изпълнява.

Изцяло реновираната зала е един от проектите. Ремонтирани са залите, санитарни възли, съблекални за спортистите, има и административни помещения за клубните ръководства.

Финансирането на ремонта е по Мярка 321 на програмата за развитие на селските райони, а договърт за безв и е на стойност над 270 хил. лв. Проектът е част от група проекти, 10 на брой, които Община Кнежа успя да реализира през т.нар. местна инициативна група. Това е единствената подобна група на територията на Плевенска област, която е получила финансиране.