Куката щял да се предаде за мелето в Поморие, но иска наказание и за руснаците

Припомняме, ч на този етап той е обявен от полицията за национално издирване след като ударил с метална табела руснак в лицето

Обявеният за национално издирване Камен Балбузанов пусна жалба чрез адвоката си . В мелето на плажа в Поморие пострадали дъщеря му, синът на Митьо Очите и децата на Христо Широков, който стопанисва ивицата. никой от тях обаче не е хоспитализиран.

Всичко продължи не повече от минута. Непознат за мен мъж, заел боксьорска поза, ми нанесе силен удар с дясната си ръка. Улучи ме по лявата вежда, скулата и носа. Залитнах и загубих за кратко съзнание. Усетих кръв по лицето си. После се сбихме, паднахме на пясъка.”

Така накратко описва мелето на Централния плаж в Поморие, пред 24 часа, скандално известният плевенчанин Камен Балбузанов-Куката, главен герой в екшъна. Веднага след боя с руснака той изчезна с колата си.

Обявен е за национално издирване заради инцидента, но в четвъртък пусна жалба в районната прокурата в Поморие чрез адвоката си Валентин Калчев. В нея Куката най-подробно описва какво се е случило на 27 юли край плажния бар “Карибите” в Поморие.

Морското градче е блокирано от полиция, патрулка имаше и пред атракционния комплекс “Атриум” до плажа, където е станало мелето.

До редакционното приключване на броя местонахождението на Куката остана неизвестно.

Около 19.00 часа в понеделник на пясъка край бар “Кариби” се спречкали група играещи българчета и руско семейство. Първоначално бе известно само, че децата са подразнили рускиня, минавайки близо до хавлията ѝ.

След писъците на децата на плажа дотичали майките им, а след минути и бащите.

Разразил се лют скандал, последвало сбиване.

Източници на “24 часа” разкриха, че сред пострадалите деца е 10-годишният Митко, син на Димитър Желязков-Очите, 11-годишната дъщеря на Куката Естела, 6-годишният Христо, син на помориеца Широков, който стопанисва плажната ивицата, както и 8-годишната му дъщеря.

Самият Балбузанов в жалбата си до прокуратурата отрича той да е нанесъл удара в лицето на руснака, който му е изкъртил зъб, както и да е използвал табела.

В официалното съобщение на ОД МВР - Бургас, за инцидента бе посочено, че 38-годишният българин е ударил руснака и с металната табела.

“Най-важното в този случай е, че има пострадали деца. Настоявах очни ставки да бъдат проведени веднага, тъй като има противоречие между жалбата на руснаците и показанията на българските семейства”, заяви адвокат Валентин Калчев. В началото той представляваше пострадалите малолетни, но вече е адвокат и на издирвания Камен Куката.

“До 6 ч сутринта сме давали показания, децата ни са стресирани, не могат да спят. Камен искаше да даде обяснения в полицията, но само ако и руснаците бъдат разследвани. А те са си заминали ден след боя, без никой да ги спре”, коментира Христо Широков.

Руското семейство има собствен апартамент в Поморие и от няколко години прекарвало лятото там. 

“Мъжът ми е мъжкар, реагира, за да защити детето си. Той е готов да си понесе отговорността, но иска това да стане и с руснаците”, заяви жената на Куката.

В районната прокуратура в Поморие е образувано дело, засега срещу неизвестен извършител.

То е за нанасяне на средна телесна повреда, но все още няма привлечен обвиняем, научи “24 часа”.

Наблюдаващият прокурор Благовест Вангелов отказа информация по делото с мотива, че това е принцип в работата му. Той не уточни текста, по който се води разследването.