Най-култовите попфолк видеоклипове, снимани в Плевен (Видео)

Коцето, Преслава, Сашо Роман и Милко Калайджиев са сред звездите, снимали на местна територия

Преди известно ви показахме стар попфолк видеоклип на певицата Каролина, в който тя обикаля "стария" плевенски център. Ретро кадрите от 1998 г. се радваха на голям интерес от страна на читателите, след което получихме доста писма, в които ни бяха посочени и други подобни проекти, реализирани през годините на територията на нашия град. Ето защо решихме да съберем най-интересните попфолк клипове, снимани в Плевен.

Сашо Роман - "Мой ангеле"

Песента е от 1997-а година. В кадрите виждаме плевенския фонтан и жп гарата, а през по-голямата част Сашо Роман е седнал в небезизвестна кръчма в парк "Кайлъка". Любопитна подробност е, че легендарният фолкаджия от Койнаре има записан цял видеоалбум, реализиран в Плевен.

Милко Калайджиев - Статуи от лед

Песента е записана през 2004-та година и е част от албума "Десетият". "Професорът" на попфолка решава да направи видеореализацията в скалистата обстановка на култовия за плевенчани ресторант "Пещерата". Освен това, Милко Калайджиев се доверява и на плевенчанка за главната роля във видеото.

Преслава и Константин - Не ми пречи

Дуетът им става факт през 2009 година, а видеото е реализирано на плевенска територия - отново в местността "Кайлъка", както и в клуб "Анаконда". Баладичният хит е смятан за едно от най-обичаните попфолк парчета в жанра, а Преслава и Константин неслучайно избират Плевен, тъй като имат много приятели тук.

Цветелина и DJ Ники Генов - Чалга до дупка

Годината е 2005-та, а заглавието е красноречиво. Любопитното е, че клипът е сниман в несъществуващата вече дискотека "Бижу", а участие взимат десетки млади плевенчани. Самият Ники Генов пък е родом от Плевен. Друг интересен детайл е, че аранжиментът на песента е дело на Максим Горанов

Сашо Роман - Ой, Сашко

Както вече отбелязахме, Сашо Роман има заснет цял видеоалбум в Плевен от далечната 1997-а година. "Ой, Сашко" обаче е емблематична заради сцената, в която певецът е яхнал декоративната мечка в Кайлъка и брои парите си. Сред останалите клипове, заснети в "Кайлъка" са "Петък вода нема", "Кaцнал бръмбар на трънка", "Първородна рожба", "Оф, оф", "Дали да му дам", "Неверна жена" и "Браво, браво".

Очаквайте продължение...