Подходящи прически според формата на лицето

Почивните дни са идеалното време повечето дами да се поглезят и сами пред огледалото

Отпускарският сезон е времето, когато повечето дами се замислят за красотата си по време на заслужената почивка. Тъй като целогодишно сме обръщали повече внимание на работния процес, точно почивните дни ще са и нашето време, в които сами бихме могли да се преобразим в принцеси. За да се получи наистина красива прическа, трябва първо да се съобразим с формата на лицето си.

Ако сте с кръгло/заоблено лице…

Кръглото лице се характеризира със заоблените чело и брадичка. Ширината и дължината на лицето са почти равни. По тази причина на тези дами ще им отиват дълги изправени коси. За да не заприлича лицето ви на футболна топка е хубаво да се повдигне обем в корените. В никакъв случай не си правете зализани прически (или само ако сте актриса и ви се наложи служебно). Не са препоръчителни и изцяло къдравите прически, освен ако къдриците не падат закачливо по краищата на косата. А относно бретона – той е по желание. Често на мацките с кръгло лице и прав бретон им викат „Клеопатри“, именно заради изискания стил на египетската владетелка, живяла през I век пр.н.е.

Ако сте с продълговато/квадратно лице…

Характеризира се с широко чело и скули в унисон с квадратна брадичка, със силно изразени челюст и бузи и с добре оформени ъгли. На дамите с този тип лице им отиват много къдрави коси. Не случайно типажът им се нарича „къдравелки“. Ако искате да станете още по-прелестни си пуснете бретона смело или го направете настрани. Тук обемът не е задължителен, защото формата на главата може да „порасне“ изведнъж, а не искате другите да ви сочат с пръст.

Ако сте със сърцевидно/овално лице…

Овалното лице има балансирани пропорции с високи скули и леко стеснена брадичка. То е нещо средно между кръгло и продълговато лице. Носителите на тази форма обикновено са изключително красиви и каквато и прическа да изберат, все ще си запазят чара. Понеже са с правилни пропорции най-подходящата прическа за тях ще е вързаната коса, за да се акцентира на чертите на лицето. Стилно прибраният кок или небрежно вързана на конска опашка, сплетена на плитка или просто захваната с шнола, вариантите са хиляди, за да се подчертае изразността на тези „хубавелки“. Разбира се, това не значи, че другите дами са ощетени, напротив… Всяка една е красива за себе си и е важното вие да се харесате, а не да зависите от мнението на околните.

Не забравяйте, че истинската красота се крие в душата, тя е извора на щастие и хармония, блясъкът, който пламти в очите.