Голямата Татяна Лолова гостува в Плевен утре

Тя ще се срещне с любителите на изкуството в ХГ Дарение "Колекция Светлин Русев“

На 6 август – четвъртък, от 17.00ч. в ХГ Дарение "Колекция Светлин Русев" ще се състои среща с голямата българска актриса Татяна Лолова. Тя ще бъде придружена и от Юлия Пискулийска - публицист и писател. Организатор на събитието е Художествената галерия. Входът за почитателите на изкуството е свободен.

Татяна Лолова завършва актьорско майсторство през 1955 г. в класа на професор Стефан Сърчаджиев. През 1957 г. става първата актриса, официално назначена в новосформираната трупа на Сатиричния театър, където играе до 1976 г. От 1977 г. е в театър „София“. Тя е ярко характерна актриса с широк диапазон на комедийно-сатиричното изображение - от фарса и буфонадата до гротеската и сатирата. Въпреки хиперболата и иронията, използвани от нея при изграждането на образите, те са правдиви и въздействащи. Сред по-известните й роли са на - Агафия Тихоновна ("Женитба", Н. В. Гогол), Татяна Алексеевна ("Юбилей", А. П. Чехов).

Има десетки роли в киното, а сред най-известните са "Опасен чар", "Топло", 13-ата годеница на принца". "Щурец в ухото", "Бон шанс, инспекторе" и др.

В последните години забавляваше от малкия екран и с ролите си в сериалите „"Домашен арест“ и "Английският съсед“.