Дните на Балканското кино в Плевен стартират с "Местният вампир" (Видео)

Плевен Лайф

07-08-2015, 09:31

Снимка:

youtube

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-доброто от балканското кино гледаме в Плевен през август (Видео)

Прожекцията на черногорската комедия ще е безплатна

Община Плевен и Фондация „Балканика” ще представят Дни на игралното кино от Балканските страни. Всеки петък и събота през август, а последната седмица - и в неделя, в Летния театър в парк „Кайлъка” от 21.00 часа ще се излъчват филми, участвали в престижния Фестивал за филми от Югоизточна Европа SEE A PARIS, провеждащ се във френската столица. Прожекциите са безплатни.

Дните на балканското кино стартират на тази вечер с романтичната комедия, изпълнена с хумористични обрати - "МЕСТНИЯТ ВАМПИР” от Черна гора. Режисьорът е Бранко Балетич, сценарист - Бранко Ковачевич , участват: Стела Цеткович, Гордана Гаджич, Зана Гардасевич.

“Местният вампир” е филм за млад човек, затънал в дългове от хазарт, който търси начин да избяга от преследвачите си мутри. Той и майка му съчиняват отчаян план за бягство – решават да инсценират смъртта на младежа. Двамата имитират погребение, а след него синът се крие на тавана на къщата им. Когато той се измъква, за да посети приятелката си, е забелязан от съседите, които стигат до заключението, че съкварталецът им е вампир, възкръснал от мъртвите. Не минава много време и новината за „истинския вампир” привлича вълни от туристи, включително и мафиотите-преследвачи, които, обаче, не са изцяло убедени в реалността на цялата тази вампирска история...