Бърканичков: "Белите орли" няма да имат конкуренция, но трябва да работим здраво

Тимът с първа тренировка, новите екипи пристигнаха

Както Plevenutre.bg съобщи, Светослав Бърканичков пое "Белите орли" и ще води тима през настоящата кампания на плевенската А ОФГ. Клубът е тръгнал по пътя на възраждането си, а бившият шампион с Левски и Локомотив (Пловдив) не се страхува от новото предизвикателство, с което се захваща.

Днес "Белите орли" провеждат първата си тренировка. Бърканичков сподели пред нашата медия, че всичко в организационна насока е наред. Отборът ще тренира три пъти в седмицата на стадион "Белите орли" и там ще играе мачовете си от първенството. Пристигнала е вече и новата екипировка.

Днес се събират по-голямата част от футболистите, на които младият специалист ще разчита, но окомплектоването на състава ще продължи и в близките седмици.

"Всичко върви по план. Мисля, че няма да имаме конкуренция. Казвам го, разбира се, с уговорката, че трябва да работим здраво. Гигант (Белене) и Вихър (Славяново) ще участват във "В" група, с което ни улесняват малко или много. Единствено на Никопол не съм запознат със състава, тъй като и те сфомират нов тим. Смятам, че Брест и Кнежа също са сериозни съперници. Не бива да подценяваме никой", сподели Бърканичков пред Plevenutre.bg.

Той допълни, че на този етап ще съчетава треньорството в Белите орли с футболната си кариера във "В" група, където е ключова фигура за тима на Левски 2007.

Жребият за новото първенство на А ОФГ ще се тегли на 11 август в Областният съвет на БФС – Плевен.