Камен Балбузанов: Изпитвах гняв, че непознати са нанесли побой над дъщеря ми и други дечица

Заради посегателството над българчетата е сезирана Агенцията за закрила на детето

"Изпитвах необуздано чувство на гняв от факта, че непознати лица са нанесли побой над дъщеря ми и другите три дечица. Гневът ми бе по-силен и от нанесената ми травма. Бях принуден от близките си да не напускам мястото, където бях отведен". Това е написал в жалбата си до Районната прокуратура в Поморие Камен Балбузанов, пише "168 часа" в новия си брой. Тя е във връзка с възникалния скандал на 27 юли на централния плаж в крайморския град, в който плевенчанинът и 46-годишен руснак влязоха във физическа разправа.

Столичният адвокат Валентин Калчев, който представлява Балбузанов, я е внесъл от негово име. В нея Балбузанов казва, че не е избягал от плажа, а е бил отведен от свои приятели, тъй като е имал сериозни травми, нанесени му при сбиването.

От жалбата става ясно, че децата са получили различна степен на психично разстройство - неспокоен сън, плач, страх да се движат без придружител, дори и нежелание да се върнат на същия плаж. Пострадалите малолетни са освидетелствани и от съдебен медик в Бургас. Той е установил наличие на леки телесни повреди. 11-годишната Естел Балбузанова е била ударена с шамар, едно от момченцата - в корема, а ръчичката на 6-годишния син на помориеца Христо Широков - извивана. Каката на последния - 8-годишната Мариела - изтичала до масата на родителите. С травма е и жената на Балбузанов - при схватката с рускинята устната на Стела била спукана.

От "168 часа" съобщават още, че заради посегателството над българчетата адв. Калчев е сезирал и Агенцията за закрила на детето.

Ден след инцидента обаче руското семейство е излетяло за родината си. Това още повече подсилва съмненията на родителите, че възмездие за чужденците може и да няма. Оказало се, че 46-годишният Александър, съпругата му и двамата им сина са от онези руски фамилии, които притежават собствен апартамент в "Малката Москва" в Поморие.

Развръзката на случая предстои...