Популярна руска изпълнителка ще изнесе концерт в Плевен (Видео)

Плевен Лайф

12-08-2015, 09:35

Снимка:

youtube

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Наталия Сорокина ще отнесе в родината си пръст от исторически места в Плевен

Известната изпълнителка на руски народни и популярни песни и романси Наталия Сорокина - солист на "Петербургски концерт", ще гостува с концерт в Плевен. Изявата на гостенката ще се състои в зала "Катя Попова" на 16 август /неделя/ от 19.00 часа, а входът е свободен.

56-годишната Наталия Сорокина е на турне в страната ни, организирано от националното движение "Русофили". Програмата й предвижда да отнесе в родината си пръст от исторически места в Плевен, свързани с Руско-турската война, както и фотографии на емблематичните български артисти от Плевен - Катя Попова, Гена Димитрова, Асен Селимски и Емил Димитров. Изпълнителката ще посети Панорама "Плевенска епопея 1877" и Къщата-музей "Император Александър II".

Гостуването на певицата се осъществява със съдействието на Община Плевен, дирекция "Военноисторически музеи", Регионалния инспекторат на образованието и представители на бизнеса.

Наталия Сорокина е притежателка на награди не само от музикални конкурси и фестивали, но и държавни, сред които Орден за заслуга пред Отечеството II степен. Певицата активно се занимава с популяризиране на руската култура зад граница.