Екшън в Тодорово: Цигани вързаха баба, тя ги прати да копаят за имане в двора и се измъкна

Крими

13-08-2015, 14:35

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разкриха жестокото убийство в Николаево, задържан е 18-годишен циганин!

Старицата се обадила в полицията и униформените пристигнали навреме

Възрастна жена от Тодорово успя да се спаси от нагли грабители, научи Plevenutre.bg от свои източници. Случаят е от нощта на понеделник срещу вторник. Възрастна жена е била нападната в дома си, вързана с шал и измъчвана. По наша информация е задържана 39-годишна местна ромка, но се работи по установяване и на съучастници.

По всяка вероятност нападателите са очаквали, че жената е взела пенсията си. Старицата заявила, че е скрила парите на двора, в насажденията с домати. През това време успяла да се развърже и да се обади в полицията. Плевенски полицаи били в района на Николаево и оттам се отзовали на сигнала. Хванали циганката докато копаела за "имането". Задържана е на момента. Намерен е и нож, с който е била заплашвана жената.

От полицията потвърдиха за случая и заявиха, че се работи по документацията му. Предстои съобщаването на подробностите.

Редно е да се отбележи, че подобни грабежи винаги завършват фатално и е проявено истинско геройство от страна на старицата. Похвална е и бързата намеса на униформените. Полицаи довериха пред Plevenutre.bg, че в такива случаи обирджиите почти винаги стигат до убийство, след което опитват да заличат следите си.