Белите орли на Бърканичков с гостуване в Брест в първия кръг на "А" ОФГ

Първенството стартира с поредица от дербита

Плевенският Белите орли ще започне участието си в новото първенство на "А" Областна футболна група с гостуване в село Брест на местния Левски. Това отреди тегленият жребий за стартиращият на 29 август шампионат. Миналата седмица наставникът на "орлетата" Светослав Бърканичков посочи пред Plеvenutre.bg като основен конкурент за възпитаниците си именно тима oт Брест.

През сезон 2015/2016 г. в групата ще се състезават 12 отбора, като новаците са четири - изпадналият от "В" група Ситомир (Никопол), както и качилите се от по-долните три "Б" ОФГ тимове на Белите орли (Плевен), Светослав (Лепица) и Ракета (Буковлък). В състава на лигата вече не са Вихър (Славяново) и Гигант (Белене), които придобиха правото да играят през новия сезон в Северозападната "В" група. Левски (Горна Митрополия) и Дунав (Гиген) пък бяха двата отпадащи състава след края на миналото първенство, а завършилият на второ място състав на Плевен 2009 престана да съществува, припомня Plevensport.eu.

Останалите пет мача от първия кръг са също не по-малко интригуващи. Ще има две общински дербита. Едното ще се състои в Никопол, където местният Ситомир ще приеме Славия (Новачене), а другото ще бъде в Кнежа между тамошния Мизия и Спартак (Койнаре). Новакът Светослав ще започне новата кампания с домакински мач в Лепица срещу друг нов член в групата - Ракета 1111 (Буковлък).

В Бръшляница се очаква интересна среща между домакините от Чавдар и тима на ФК Пордим, а в Шияково отборът на Борба-10 ще посрещне добре представилия се през миналия шампионат състав на Ботев (Комарево).

Всички мачове от първият кръг на плевенската "А" ОФГ ще се играят на 29 август от 18.00 часа.