Tри години пробация за 21-годишен, заплашвал плевенски полицаи с нож

Подсъдимият ще положи безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 320 часа годишно

Три години пробация постанови районният съд срещу 21-годишния Ш.М. след постигнато споразумение. Причината е, че младежът извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта - полицай /водач на патрулен автомобил/ в група "Охрана на обществения ред" при Първо РУ на МВР – Плевен и  полицай в група "Охрана на обществения ред" при първо РУ на МВР –  Плевен.

Случаят е от 10 август, когато в 20:25 часа през "Национален център - тел. 112 в Първо РУ МВР - Плевен е получен сигнал за възникнал скандал в частен дом в Плевен, които прераснал в побой. На място е изпратен полицейски екип, който установил 21-годишен. Мъжът е псувал, викал, отправил е обидни думи и заплахи с нож спрямо служителите на реда. Задържан е за срок до 24 часа, а след привеждането му в помещение за задържане е повредил шпионка, служеща за наблюдение на задържан.

Съдът определя и налага наказание "Пробация" при следните пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 3 години, която следва да се провежда при периодичност 5 пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител. Освен това, Ш.М. ще положи и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 320 часа годишно за срок от 3 поредни години.

Определението на съда е окончателно, не подлежи на обжалване и протестиране и има последиците на влязла в сила присъда.