Област Плевен сред първенците и по неправоспособни шофьори

Крими

19-08-2015, 13:03

Снимка:

Pixabay.com

Автор:

Ралица Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

След нова акция: Плевен отново сред първенците по пияни шофьори на пътя

Само за два дни 178 водачи са шофирали след употреба на алкохол в цялата страна

Акцията на служителите от „Пътна полиция“ – ГДНП, проведена от 14 до 16 август, бе организирана с цел проверка на шофьорите за правоспособност и за употреба на алкохол. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В хода на полицейските действия за контрол на шофьорите по пътищата в цялата страна, пътните полицаи само за два дни са установили общо 178 случая на управление на МПС след употреба на алкохол. 102-ма са водачите, шофирали с 0,5 до 1,2 промила, като по този показател най-многобройни са нарушителите в област Бургас – 17. При други 76 шофьори пробите са показали наличие на алкохол над 1,2 промила. В Плевенска област установените почерпени шофьори са 10, като общият брой проверени лица по пътищата е 221, а 195 са спрените за проверка автомобили в областта.

Установените в хода на проверките неправоспособни водачи са общо 164, като най-много са били те на територията на ОДМВР-Кюстендил и Плевен – по 13; в областите Перник, Пловдив и Стара Загора - по 12; Сливен - 10.

Общо 7283 са проверените МПС по време на акцията за цялата страна. Усилията на пътните полицаи за предотвратяване на тежки инциденти и намаляване на пътния травматизъм продължават с проверки и контрол за спазване на правилата на ЗДвП.