Плевен се включва в Европейската седмица на спорта

Редица спортни прояви очакват плевенчани навръх 19 септември

Европейската седмица на спорта е нова инициатива на Европейската комисия, с която се насърчават спортът и физическата активност в цяла Европа. Събитието в България ще се проведе от 14-ти до 20-ти септември 2015 г. под егидата на Министерството на спорта. През първата година участващите държави ще имат възможност да провеждат дейности и прояви на национално равнище до края на месеца.

Инициативата ще даде начало на нови дейности и едновременно с това ще се опре на вече съществуващите и успешни начинания в европейски, национален, регионален и местен контекст. Кампанията, която се провежда в цяла Европа (#BeActive в социалните мрежи), ще подтикне европейските граждани да бъдат активни през тази седмица и да останат активни през цялата година.

Целта на Европейската седмица на спорта е да насърчава участието в спортна дейност и физическа активност и да повиши осведомеността, относно многобройните ползи от тях. Седмицата е за всеки, независимо от възраст, произход и ниво на спортна подготовка. Инициативата следва да обедини хората, публичната власт, спортните движения, организациите на гражданското общество и частния сектор.

Програмата за отбелязване на Европейска седмица на спорта в Община Плевен ще се състои на 19 септември:

- Колопоход от Община Плевен по велоалея, през парк „Кайлъка” до вила „Орбита” Начало: 10.00 часа пред общината.

- Туристически поход в парк „Кайлъка” – от началото на парка до хотел „Кайлъка” Начало 10.00 часа на спирка „Моста”.

- Демонстрации по различни видове спорт в зала „Спартак” – карате, таекуон-до, бокс, тенис на маса, акробатика, художествена гимнастика, скокове на батут, скално катерене на изкуствена стена и свободен достъп до всички зали. Начало 10.00 часа в зала „Спартак”.

- Демонстрации на изтъкнати лекоатлети, медалисти от международни първенства и свободен достъп в закрита лекоатлетическа зала. Начало 10.00 часа в лекоатлетическата зала.

- Демонстрации и предоставяне на свободен достъп на тенис кортовете в парк ”Кайлъка” и комплекс „Копитото”. Начало 10.00 часа на тенис кортовете „Кайлъка” и „Копитото”.

- Състезание по плуване за различни възрастови групи и свободен достъп на желаещи да участват. Начало 12.00 часа при закрит плувен басейн до СОУ ”Иван Вазов”.