Задава се фестивалът "Плевен пее и танцува"

За първа година градът ни ще стане център за среща на далечни и непознати култури

Задава се Първият международен фолклорен фестивал "Плевен пее и танцува", известиха от пресцентъра на общината. За първа година Плевен ще стане център за среща на далечни и непознати култури, на младостта и таланта, на приятелството и любовта към музикално–песенния и танцов фолклор. Ще се даде шанс за изява на значителен брой млади хора, което ще допринесе за повишаване на мотивацията им да се занимават с конструктивна творческа дейност, размяна на творческа информация и културен обмен.

Фестивалът „Плевен пее и танцува” е с конкурсен характер и ще се проведе в рамките на 3 дни от 4 до 6 септември под патронажа на кмета на Община Плевен. Събитието се организира от Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” със съдействието на Общината.

В проявата могат да участват танцови и фолклорни ансамбли /непрофесионалисти/ от побратимените на Плевен градове и по един ансамбъл от шестте етнографски области на България. Колективите трябва да пристигнат на 4.09.2015 г. до 11.00 часа и да отпътуват на 6.09.2015 г до 12.00 часа. Участниците попълват декларация за предоставяне на авторските права за излъчване и разпространение по радия и телевизии записите от концертите, изнесени по време на фестивала.