Фолк певицата Бриана се отказа от кметската битка в Левски

"Ще помагам с каквото мога на градa, не е задължително да е от ролята на кмет", заяви изпълнителката

Фолк певицата Бриана няма да се кандидатира за кмет на град Левски на предстоящите избори през есента. Изпълнителката, която е възпитаничка на плевенското музикално училище допълни, че решението взела изключително трудно.

"Никой не ме е притискал или заплашвал. Имах намерение да се кандидатирам като независим градоначалник, но се отказах. Искаше ми се да направя нещо за града и получих много подкрепа през последните месеци. Причините за решението ми са лични и не желая да ги коментирам към момента. Да кажем, че трябваше да избирам и личният ми живот се оказа по-важен в случая. Но искам да използвам вашата трибуна, за да обявя решението си навреме. Ясно ми е, че покрай темата ставам обект на интерес от страна на медиите по други причини, а политическите ми амбиции не се взимат насериозно. Точно заради това не искам хората да си мислят, че всичко е просто един пиар. Ще помагам с каквото мога на град Левски, за да продължи да се развива. Не е задължително да е от ролята на кмет", сподели Бриана пред Plevenutre.bg, допълвайки, че на този етап загърбва политиката, но не затваря вратата към нея завинаги.

Припомняме, че Боряна Пантелеева, както е истинското име на фолк изпълнителката, вече има солиден политически опит. През 2009 г. партия "Социалдемократи" я издигна на осмо място в листата си за депутати от Плевен, но движението събра твърде малко гласове и не влезе в парламента. През 2011-­та пък бе първият й и засега единствен опит да превземе кметското място в Левски.