Родителите на убитата Вероника готвят мълчалив протест

Опасяват се, че рецидивистът Илиян Здравков може да избегне най-тежкото наказание

Шест месеца след жестокото убийство на Вероника Здравкова от Никопол, родителите й готвят мълчалив протест пред Съдебната палата във Велико Търново, съобщи News7.

По неофициална информация защитата на 40-годишния рецидивист Илиян Здравков вече е внесла молба с искане за съкратено следствие, което означава, че направилият пълни самопризнания убиец ще избегне най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна.

Шест месеца след убийството на дъщеря им, Трайчо и Надя Трайкови са отслабнали с по 15 кг и са емоционално съсипани. Максимата, че времето лекува не важи за нито един родител, погребал детето си. "Колкото повече дни минават, толкова по-тежко става и мъката натиска още повече", проплака почерненият баща.

С наближаването на процеса срещу Илиян Здравков обзетите от справедлив гняв родители на Вероника искат най-строгото наказание – доживотен затвор без право на замяна. "Когато ми казаха, че е хванат убиецът бях готов да го линчувам. Иска ни се да получи смъртно наказание, но няма как. Както детето ни е влязло под земята и никога няма да излезе, така и той да влезе в затвора и да не излиза", допълни Трайчо.

За тези шест месеца той и Надя са се усмихвали единствено на новината за внуче от другата им дъщеря - Мирослава, дошло на бял свят малко след убийството на 23-годишната Вероника. Делото срещу Илиян Здравков е насрочено за 14 и 15 септември в Окръжния съд във Велико Търново. Още в ранна утрин близки и познати на убитото момиче организират мълчалив протест пред Съдебната палата с настояване за най-тежко наказание.