Владислав Николов и проф. Димитър Стойков присъстваха на курбан в Тученица

"Нека вярваме в бъдещето - бъдещето на Община Плевен, бъдещето на село Тученица”, каза кметът

Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов и кметът на Плевен проф. Димитър Стойков присъстваха на курбан за здраве и благоденствие в село Тученица. Сред официалните гости бяха още председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов кметът на село Бохот Цветан Кънев.

С приветствие към хората се обърна кметът на село Тученица Наталия Иванова. Тя благодари за това, че всички са заедно, обединени от общото желание за добруването на селото.

"Готов е проектът на Община Плевен по Трансгранично сътрудничество за 12 млн. лева, който предвижда основен ремонт на пътя, свързващ първокласните пътища Плевен - Ловеч и Плевен - Русе. Този проект ще обхване селата Бохот, Тученица и Радишево и положителния ефект от него ще усетят първи жителите на трите населени места”. С тази добра новина за кметът на Плевен проф. Димитър Стойков зарадва на празника хората в Тученица.

Той напомни още, че през 2018 година магистрала "Хемус” ще стигне до Тенекиения хан, "само на 14 км. от центъра на Плевен, а от Тученица вероятно още по-малко”.

Проф. Стойков пожела на жителите на Тученица много здраве щастие и успех. "Нека вярваме в бъдещето - бъдещето на Община Плевен, бъдещето на село Тученица”, каза плевенският градоначалник.

Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов се присъедини към добрите пожелания и изрази надежда този курбан да се превърне в поредната обединяваща хората традиция в Тучница.