190 пожара в Плевенско през август, трима са пострадали

Най-често пожарите са причинени от късо съединение, небрежност и умишлено

През месец август 2015 г. районните служби за пожарна безопасност и защита на населението (РСПБЗН) към РДПБЗН-Плевен са взели участие в ликвидирането на 225 произшествия, срещу 182, за същия период на 2014 година.

Oтчетът сочи, че пожарите с материални загуби са били 25, а без нанесени такива - 165 на брой. 3 аварийно-спасителни дейности, помощни операции и дежурства и 2 лъжливи повиквания допълват статистиката. При пожарите през месец август 2015 г са пострадали трима граждани.

От анализа на възникналите през месец август 2015 г. произшествия, могат да се направят изводите, че в сравнение със същия период на 2014 г., се отчита значително увеличение на общия брой произшествия; с повишаване на дневните температури е нараснал и броят на пожарите в суха тревна растителност, листна маса и храсти (без нанесени материални загуби); най-голям брой пожари с материални загуби са възникнали в отраслите жилищно стопанство и транспорт.

Най-често пожарите са причинени от късо съединение, небрежност при боравене с открит огън и умишлено, информират от МВР.