БДЖ връща вагоните "бистро", ще се предлагат напитки и закуски

Животът

05-09-2015, 14:14

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Локомотив на пътнически влак се запали между гарите Дойренци и Левски

Важи за бързите влакове със задължителна резервация между София и Варна

От понеделник (7-и септември) "БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще възстанови движението на вагоните от тип "бистро" в бързите влакове със задължителна резервация, които пътуват между София и Варна. По този начин клиентите на националния железопътен превозвач ще имат възможност по време на своето пътуване да си закупуват топли и студени закуски и напитки, които се предлагат в специализирания вагон.

Вагоните от тип "бистро" разполагат със салон за консумация с бар за обслужване на пътниците. Барът е оборудван със съвременни уреди за съхранение, охлаждане и затопляне на предлаганите артикули от менюто. В салона за консумация са разположени няколко сепарета с маси и седящи места. На страничната стена на салона за консумация е разположен барплот, който пътниците ще могат да ползват правостоящи при липса на свободни седящи места в сепаретата.

Влаковете, към композициите, на които ще бъдат включени вагони от тип „бистро”, са бързият влак със задължителна резервация № 2601 от София за Варна, който заминава от Централна гара София в 06:50 ч. и бързият влак със задължителна резервация № 2602 от Варна за София, който тръгва от гара Варна в 07:30 ч.