Спартак (Плевен) удари Берое с 3:0 в Стара Загора

Спорт

05-09-2015, 19:54

Снимка:

plevenutre.bg, архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спартак (Плевен) е на второ място по посещаемост в "Б" група

Възпитаниците на Бойко Цветков нанесоха първа загуба на "заралии"

Спартак Плевен нанесе първа загуба на Берое, след като старозагорци не познаваха вкуса на поражението след отпадането им в Лига Европа от Брьондби. Спартак спечели с 3:0 срещу Берое контролата, която се игра пред около 500 зрители на спортна база "Берое", пише "Гонг".

Мачът започна с надмощие за Берое и в 17-та минута Том получи топката в наказателното поле на Спартак, след което стреля от малък ъгъл, но Димитър Пантев успя да спаси. Три минути по-късно Елиаш пусна перфектен извеждащ пас към Спас Делев, който излезе сам срещу вратаря на Спартак и стреля, но Димитър Пантев успя да плонжира и да отклони топката в корнер. Игор Джоман пробва да изненада Пантев с далечен удар от около 28 метра в 22-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Спартак. В 25-та минута Спас Делев центрира от корнер в наказателното поле на Спартак, където Георги Динков стреля с глава, но топката премина на сантиметри над напречната греда в аут.

Спартак организира много добра атака в 29-та минута, когато топката попадна в Стефан Христов, който отправи опасен удар, но Илко Пиргов успя да спаси. Втородивизионният тим поведе в 34-та минута, когато Цветан Тодоров получи много добър пас в наказателното поле на Берое. Той овладя топката с гръб към вратата, след което технично я обработи и я с премерен удар я изпрати зад Илко Пиргов. Берое натисна своя съперник до края на първото полувреме в опит да изравни резултата. В 38-та минута Кирил Личев пусна много хубав извеждащ пас към Антон Огнянов, който навлезе в наказателното поле на Спартак и излезе сам срещу Пантев, но вратарят успя да спаси удара му. Антон Огнянов разтресе напречната греда на вратата на Спартак в 42-та минута след изпълнение на фаул. Плевенчани можеха да вкарат втори гол в 44-та минута, но Стефан Христов и Цветан Тодоров пропуснаха да нанесат завършващ удар по посока на вратата на Илко Пиргов. В последната минута на първото полувреме Георги Божилов взаимодейства отлично с Иван Коконов, който стреля от движение, но вратарят Пантев успя да спаси с крак. В следващата атака Кирил Личев пусна извеждащ пас към Иван Коконов, който обаче бе изпреварен от Димитър Пантев и вратарят успя първи да играе с топката.

Възпитаниците на Бойко Цветков отбелязаха втори гол в 51-та минута, когато Пламен Илиев центрира от фаул в наказателното поле на Берое, където Преслав Антонов с глава изпрати топката във вратата на Илко Пиргов. Иван Коконов отправи диагонален удар от ъгъла на наказателното поле на Спартак в 66-та минута, но топката срещна десния стълб на вратата на Орлинов. Минута по-късно Георги Андонов отправи далечен удар, но не успя да намери очертанията на вратата на Спартак. В 70-та минута Венцислав Василев направи добър пробив, след което комбинира със Станислав Костов, който стреля, но Орлинов спаси.

В 90-та минута Спартак Плевен вкара трети гол, след като с хубав извеждащ пас беше намерен Иван Денков. Той излее сам срещу Илко Пиргов и с удар покрай него прати топката в мрежата на Берое. В последните секунди на срещата Неманя Милисавлевич отправи много хубав далечен удар, но вратарят на плевенчани успя да спаси, а след това Костов не можа да стигне до отбитата топка.