8,35 млн. лв. за експлоатация и стопанисване на РСУО в Плевен за 5 години

Общината обяви обществена поръчка за избор на оператор на депото за отпадъци

Община Плевен обяви обществена поръчка за избор на оператор на депото за отпадъци в Плевен, което ще обслужва общините Плевен, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Пордим.

Дейностите, които ще изпълнява операторът, са свързани с приемане на отпадъци по кодове и тяхното предварително сепариране; компостиране на зелените отпадъци; депониране на депониране на преработените отпадъци в клетка 1 на депото; поддържане на сградите, конструкциите, инсталациите, съоръженията, елементите на техническата инфраструктура и мобилното експлоатационно оборудване, и различни отчетни дейности.

Прогнозното количество на отпадъците за регион Плевен към 2015 г. (пуска на съоръжението) е 55 278,46 т/годишно или приблизително 30 000 тона за 5 години, пише infrastructure.bg.

Стойността на дейностите е 8,35 млн. лв., които ще са за период на изпълнение 5 години. Срокът за участие е 15 октомври (17 ч.)

Повече информация на www.aop.bg

Изграждането на РСУО е финансирано по проект "Изграждане на регионална система за управление на отпадъци в регион Плевен", по ОП "Околна среда 2007 – 2013 г.".