Червенобрежките хокеисти отново първенци

Спечелиха правото за участие във финалите на Държавното първенство

Изключително силно бе представянето на отборите на Червен бряг на Зоналния турнир от Държавното първенство по хокей на трева за деца 12 и 14 годишни, съобщават на сайта си от общината. Турнирът се проведе в гр. Тръстеник. След пет поредни убедителни победи децата от Червен бряг завоюваха първото място и спечелиха златните медали при 12 годишните. Нашият състезател - Анатоли Сашев пък бе обявен за голмайстор на Турнира. Сред отличилите се с добрата си игра бяха също сестрите Алекс и Ивет Христови, Зорница Борисова и Станислав Георгиев.

Въпреки крехката си възраст, завиден хъс и умения демострираха и най-малките ни представители – 10-годишните хокеисти. Те завоюваха наградата за спортсменство „Феър плей” и станаха любимци на публиката, която ги награди с бурни аплодисменти. Хокеистите ни бяха наградени лично от доц. Антонио Антонов – изпълнителен директор на Българската федерация по хокей на трева и от членове на Управителния съвет на Федерацията – Йордан Пенев, Николай Павлов, д-р Николай Марков и от кмета на Община Тръстеник Васил Петков.

С това си представяне нашите хокеисти спечелиха правото за участие във финалите на Държавното първенство, което ще се проведе в началото на месец октомври в КК „Албена”. Завоюваната нова купа хокеистите, които са ученици в ОУ „Хр. Смирненски” от Червен бряг, връчиха на директора на училището и обещаха, че шампионската титла на България, която се надяват да спечелят другия месец, ще подарят на Кмета на Общината.