Четвърти събор на хората с увреждания се проведе в Гулянци

Инициативата е на ръководството на Общинската основна организаци

На 11 септември град Гулянци бе домакин на Четвъртият общински събор на хората с увреждания „История и бъдеще”, който се провежда под егидата на кмета на община Гулянци Лъчезар Яков, информират от местната администрация. Инициативата е на ръководството на Общинската основна организация, с идеята събора да стане традиция и чрез него хората с увреждания да имат възможност да се събират по хубав повод, да разглеждат красивите кътчета на родния край, да се забавляват.

Съборът тази година включваше молебен за здраве в храма „Св. Георги” гр. Гулянци, поднасяне на цветя на паметника в центъра на града, програма в салона на читалището и турнир по шах.

Официално начало на този своеобразен празник сложи председателя на Общинската организация на хората с увреждания – Пепа Владимирова, която поздрави присъстващите над 100 члена на дружествата и клубовете по места и изказа огромната благодарност на хората с увреждания към общинското ръководство и администрация за съдействието и помощта, които оказват на членовете на дружествата по места. Кмета на община Гулянци Лъчезар Яков поздрави присъстващите за борбения дух и ентусиазъм, с които се включват в обществения и културен живот и увери, че и занапред общината ще помага и подкрепя организацията и нейните членове.

Програмата продължи с презентация за община Гулянци „История и бъдеще”, концерт на самодейните колективи при читалището и изява на певческите колективи към дружествата на хората с увреждания от Гулянци и Шияково, които са носители на златни, сребърни медали и високи отличия от участието си в различни фестивали и певчески събори.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия