Проф. Димитър Стойков: Бъдещето принадлежи на знаещите, мислещите и решителните

7 деца получиха от кмета раници с учебни пособия по повод първия учебен ден

Седем деца, лишени от родителска грижа, но намерили заместваща семейна среда при приемни родители в рамките на проект „И аз имам семейство” с администратор Габриела Симеонова и реализиран от Община Плевен, получиха днес от кмета проф. Стойков раници с учебни пособия по повод първия учебен ден. Това информират от местната администрация.

Инициативата е част от стратегията на проф. Стойков за активно интегриране в социалната среда на децата без родителска грижа. В продължение на повече от три години с активното съдействие и ангажимент на кметската администрация добрите новини за тези деца не са само пожелания, а факт.

“Най-важно за вас е доброто образование, защото то ще ви води само напред и ще сбъдва мечтите ви”, каза при срещата си с децата кметът проф. д-р Димитър Стойков. "То е предпоставката за една реална реализация в тези нелеки години. Това е значима стъпка в обществото и част от пълноценното изграждане на победители в живота.”, подчерта в края на визитата си кметът и пожела на децата да бъдат упорити и смели, защото бъдещето принадлежи на знаещите, мислещите и решителните.