В ПГРТО - Плевен откриха новата учебна година с водосвет

Отец Иван благослови всички присъстващи за здраве и много успехи

В ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен за 52-ри път бе даден старт на новата учебна година. Минути преди 9.30 часа на 15 септември дворът на училището бе изпълнен от ученици, учители и родители, дошли да споделят още едно ново начало.

Празника уважиха заместник областният управител на Област Плевен Красимир Иванов , старши експертът от отдел Образование към Община Плевен Венко Николов, представители на партньорски организации и на училищното настоятелство. Поздравителни адреси по повод първия учебен ден изпратиха Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, Областният управител Ралица Добрева и Кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

След тържественото посрещане на училищното знаме, химна на страната и химна на училището последва традиционният водосвет, при който отец Иван от църквата „Света Троица“ благослови всички присъстващи за здраве и много успехи.

Директорът Невена Арабаджиева поздрави всички ученици, учители и служители от гимназията с пожеланието за успешна учебна година. Приветствие от името на дванадесетокласниците отправи към новоприетите осмокласници и деветокласници Искра Йорданова от 12 б клас, специалност „Кетъринг“. Те бяха посрещнати с питка и мед и с пожеланието на Директора на гимназията да им върви по вода.