"Flight" симулатор и "Хамбар парти" сред атракциите на фестивала "Криле за всички"

Работи се по идеята за поставяне на самолет на бул. "Българска авиация"

Антон Георгиев, собственик на "Скай парк" и летище Бохот край Плевен и Илиян Иванов - председател на Авиационно сдружение "Криле" говориха относно Програмата на предстоящия фестивал "Криле за всички", който ще се проведе на 19-20 септември на летище Бохот.

"Традиция е да изненадваме с нещо ново. Така е и тази година", разкриха организаторите на пресконференция в пресклуба на БТА.

"Flight" симулатор ще е най-голямата атракция на събитието, което ще се проведе за 13-ти път. Устройството имитира летене с Л410 – военен транспортен самолет, който се намира в контейнер. Полетът с него е с времетраене 15 минути. Всеки посетител на фестивала, който не изпитва страх, ще може да усети тръпката. Организаторите обещават полети и разкриха, че на летището има и нови самолети. В края на деня пък е предвидено "Хамбар парти" по случай рождения ден на Антон Георгиев.

"Искаме да поставим и един самолет на бул. "Българска авиация". Не достигат обаче средствата за самолета, от две години датира идеята. Самолетът е договорен, Това е МИГ 21. Стигнахме донякъде, но не достигат средствата за фундамента, на който трябва да се постави самолета. Около 12 хиляди лева му е цената. Вместо подаръци да носите на рожденика, може да направите дарения. Плевен е авиационен град. Всички пилоти са излезли от плевенския гарнизон, така че това ще е наистина едно доста добро признание за всички тези хора", разкри Георгиев.