Детелин Далаклиев: Целта в Корея е ясна - да представим достойно България

Плевенският боксьор заминава за Световните военни игри в азиатската държава

Десет състезатели ще представят България на Световните военни игри. Най-сериозната международна проява за военните спортисти за 2015 г. ще се състои от 2 до 10 октомври в Южна Корея. Ще участваме в два вида спорт - лека атлетика и бокс. Сред спортистите, които на 30 септември потеглят за град Мунгеонг е и световният шампион по бокс Детелин Далаклиев.

"Със сигурност ни очаква сериозно състезание. Много държави са военизирали професионалните си спортисти и конкуренцията няма да е никак малка. Очаквам състезанието да е на много високо ниво", сподели Далаклиев пред Plevenutre.bg. "Целта е ясна - да представим достойно България и българската армия. Не съм играл от известно време на голям форум, но като цяло се чувствам добре. Това, което мога да обещая, е, че ще дам всичко от себе си", допълни световният шампион от Милано 2009.

За Корея ще заминат още именити родни състезатели, сред които личат имената на Александър Александров, Ваня Стамболова, Георги Иванов, Петя Дачева и Даниела Йорданова. Българската група е малка, но подбраният състав е повече от качествен, така че ще стискаме палци за успешно представяне.