Прерязаха лентата на реконструирания мост при село Ясен

Остарялата конструкция вече е укрепена, платната са новоасфалтирани, монтирани са и нови парапети

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, народният представител Владислав Николов и арх. Трифон Иванов, временно изпълняващ длъжността кмет на Община Плевен, прерязаха лентата на реконструирания мост над р. Вит, при с. Ясен.

"Ремонтът на двата моста над р. Вит е поредният изпълнен ангажимент на Община Плевен. Реновирането им е един добър пример за единодействие на държавна и местна власт с мисъл и грижа не само за предотвратяване на кризисни ситуации, а и за подобряване на обществените стандарти. По настояване на Община Плевен Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет одобри изготвените проекти и осигури средства за ремонтните дейности в общ размер на над 1 млн. 450 хил. лева. Днес резултатите са видими и оптимистични. Остарялата конструкция вече е надеждно укрепена, платната са новоасфалтирани, монтирани са нови парапети, изградени са нова тротоарна настилка и нова велоалея.”, каза в приветствието си временно изп. дл. Кмет на Община Плевен арх. Трифон Иванов и благодари на целия екип на Община Плевен, ангажиран с преодоляването на сериозния проблем, както и на изпълнителите - общинското дружество "Инжстрой”, за качествената им работа.

"За нас, народните представители от нашия регион, сигурността на гражданите беше водещата мисъл, когато предложихме и вече са факт промените в Наказателния кодекс за засилване на санкциите спрямо неразумни водачи на пътя. Надявам се и много искам да няма пътни произшествия, хората да могат да се придвижват бързо по едни качествени съоръжения, като това, което откриваме днес”, каза още Цецка Цачева.

Цачева подчерта, че спешният ремонт на моста е резултат от добрата работа между местната и държавната власт. Тя се обърна с благодарност специално към изпълнителите от общинската фирма "Инжстрой”, които са работили в срокове, граничещи с технологично необходимите, информират от Община Плевен. "Тези бързи срокове са от особена важност за осигуряване не само на бързо придвижване, а и на безопасно пътуване”, каза Цачева.