Спартак (Плевен) победи в първата си контрола преди началото на сезона в НБЛ

Плевенчани се наложиха над Ямбол с 84:72, Денис Титов се присъедини към тима

Спартак (Плевен) изигра първата си контрола от предсезонната подготовка. Възпитаниците на Александър Дяковски победиха Ямбол с 84:72 в зала "Балканстрой". Двубоят бе със свободен вход за феновете на баскетбола.

Дяковски заложи на Урош Величкович, Александър Груев, Веселин Георгиев, Димитър Маринчешки и Милован Савич в стартовата петица. Веселин Георгиев и Александър Груев се отчетоха с по 16 точки. Водещият подготовка с отбора Самуел Франсис се разписа с 15, а Димитър Маринчешки наниза 13.

Междувременно стана ясно, че към тима се присъединява и Денис Титов. 208-сантиметровият център е роден в Троян. Преминава през отборите на Овергаз, БУБА баскетбол, Берое и Левски в НБЛ, както и през Чардафон Орловец и Дунав Русе в А-група. Младокът може да се похвали със средни показатели от 8.8 точки, 4.1 борби и 0.4 асистенции в 28 мача през 2014/2015.

В тренировките на плевенчани се включи и бившият баскетболист на Лукойл Академик Самуел Франсис, чието бъдеще тепърва ще се изяснява, пише bball.bg. Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия