Концерт, изложба и представяне на три книги тази седмица в Плевен

Културният афиш на Община Плевен включва разнообразни мероприятия

Културният афиш на Община Плевен предвижда редица любопитни мероприятия през тази седмица.

Национален литературен кръг "Зора" организира представяне на книгите "Господарят на нощта" и "Моята църква България" - лирика, с автор Иван Атанасов. Събитието е предвидено за 29 септември /вторник/ от 11:00 ч. в ХГ "Св. Русев”.

На 30 септември, сряда, ще се бъде отбелязана 60-годишнината на певческа група към НЧ "Изгрев- 1926” – с. Върбица. Началото е от 10:00 ч. в Клуб "Добра среща” – с. Върбица. Представянето на книгата "Страници от историята на плевенския край" с автор д-р Георги Андреев е заложена в програмата същия ден, от 16:30 ч. в ХГ "Св. Русев". Организатори са Община Плевен, Читалище "Христо Ботев" и Съюз на краеведите, клон Плевен.

Юбилейната изложба “На 80 години” на Данаил Мицев ще се проведе на 1 октомври, четвъртък, от 18:00 ч. в Арт центъра.

Предстои и концерт на Плевенска филхармония по повод 1 октомври – Световния ден на музиката, с което ще се бележи и откриването на творческия сезон. Солисти ще са Мичо Димитров – цигулка и Стоимен Пеев – цигулка, под диригентската палка на Пламен Джуров. Мястото е читалище "Съгласие-1869", а началният час - 19.00.

На 3 октомври ще бъде отбелязан и Световния ден на ходенето. Стартът е в 9:00 часа, мястото - парк "Кайлъка", спирка "Моста".