Маестрото: Това не беше бенефисът на Слави, продължаваме напред (Видео)

Шоуменът и екипът му вече имат планове за следващо събитие

"Разбира се, че това не е бенефис. Ако беше, щеше да стане ясно. Още преди този концерт вече имаме планове какво ще бъде следващото събитие. Така че в никакъв случай това не е бенефис", заяви Евгени Димитров по повод концерта на Слави Трифонов и Ку-ку бенд на стадион "Васил Левски". "Преди няколко години издадохме един албум, през 2007 година. Този албум го нарекохме "Ние продължаваме". Ние продължаваме напред по начина, по който смятаме, че е правилно", допълни Маестрото от Плевен, признавайки също така, че двата концерта тази година са се отразили добре на него и колегите му.

"Такъв екип трудно се създава. Този концерт не е нещо случайно, a e благодарение на това, че повече от 22 години има сериозна работа по отношение на Ку-ку бенд, албумите, хората, които се развиват... Ние сме братство", сподели Евгени.

"Критерият за нашата работа всъщност е времето. Една песен, която е написана, издържала проверката на времето, слушана след 5, 10, 15 години, значи е хубава. Няма по-голяма награда за това човек да види как хора от друго поколение пеят неговите песни. Това е наистина фантастично", добави той.

Маестрото коментира и сложната ситуация с дъжда, който започна да вали точно преди концерта и пообърка доста от плановете на екипа за шоуто и неговите ефекти.

"Гъмзата трябваше да свири на трактор", обясни той и уточни, че заради лошото време не е било възможно голямата машина да излезе на стадиона, а и заради сигурността на хората са променили някои неща от програмата в последния момент.

"Аз съм изключително благодарен, както и моите колеги, за търпението, за това, че издържаха многочасовото чакане, проверките за сигурност...", допълни той. "Ние не правим за първи път концерти на стадиони. Валял ни е дъжд много пъти. Това са неща, които не зависят от нас... Тази атмосфера, която създаде дъжда, особено на последната част, когато спря и бяха бисовете, беше уникална", изтъкна визвестният плевенчанин.

Над 300 човека са се изявили заедно със Слави и Ку-ку бенд на сцената, стана ясно от думите на Евгени Димитров, който поясни, че само екипът, стоящ зад организацията на концерта е наброявал над 1000 души. Музикантът уточни, че на стадиона е имало над 60 хиляди души, но точната бройка ще бъде обявена официално скоро.